Geniale truc

PrintCamiel Bouchier , 0

Elektrische auto’s zijn onhandig omdat je ze bij langere ritten telkens moet opladen - dat is in ieder geval de heersende gedachte. Ook Marco Pijper (37) uit Lopik laadde zijn elektrische auto jarenlang op via een plug in zijn garage. Tot hij een ontdekking deed die de auto-industrie op zijn kop kan zetten.

Bron : De Speld

Het uitgangspunt van zijn truc is een onopvallend onderdeel vlak onder het dashboard - de sigarettenaansteker. "Ik dacht bij mezelf: m’n auto rijdt op stroom, uit mijn sigarettenaansteker komt stroom, één plus één is twee," legt de 37-jarige man uit.

De doe-het-zelver knutselde aan het begin van z’n laadkabel een adapter voor sigarettenaanstekers (kosten: 4 euro 99), daarna stak hij alles bij elkaar, zette de motor aan en zag hoe de naald van de energiemeter langzaam richting "volledig opgeladen" bewoog.

Hoewel de truc ook werkt als de auto stilstaat, laadt Marco zijn auto vooral op tijdens het rijden. "Als de motor op volle toeren draait, produceert hij meer energie. Dus hoe harder ik rij, hoe sneller de tank is opgeladen." Sinds hij het slimmigheidje drie maanden geleden ontdekte, heeft Pijper al 2500 kilometer gereden zonder ooit te hoeven stoppen om zijn auto op te laden. Elektriciteitskosten: nul. "Het enige waar je op moet letten is dat de motor draait als je auto in de sigarettenaansteker zit. Anders loopt de accu heel snel leeg."

Volgens Pijper heeft zijn methode maar één nadeel: "Ik kan het raam van de bijrijdersstoel niet dichtdoen omdat de kabel daar doorheen moet, dus het wordt snel koud in de auto. Maar eigenlijk is dat ook geen probleem, want ik kan de verwarming gewoon vol aanzetten. Ik heb toch genoeg stroom."

Geen reacties op “Geniale truc”